Elkontroll

En elkontroll er en grundig undersøkelse av det elektriske anlegget i boligen din. Her får du avdekket tilstanden til det elektriske anlegget, samt vurdert om det er en risiko for brann.

Elkontroll reduserer faren for brann i det elektriske anlegget

Hvert år opplever mange nordmenn å bli boligløse etter brann. Noen ganger skyldes dette feil på det elektriske anlegget. En elkontroll er en grundig undersøkelse av det elektriske anlegget i boligen din. Her får du avdekket tilstanden til det elektriske anlegget. Målsetningen er å sjekke om den elektriske installasjonen og det elektriske utstyret er sikkert å bruke, samt vurdere om det er en risiko for brann. Elkontrollen skal også avsløre eventuelle feil og mangler som utgjør fare for personer, husdyr eller skader på gjenstander. 

På bakgrunn av dette får du som eier av boligen grunnlag for å vurdere og gjennomføre nødvendige tiltak ved feil eller mangler. Slik reduserer du faren for brann i det elektriske anlegget. 

Hva inneholder en elkontroll?

  • Vi gjennomfører isolasjonsmåling av hele el-anlegget.
  • Dersom det er aktuelt brukes termografering av sikringsskap, tekniske installasjoner og kurser, for å avdekke skjulte feil som avgir varme.
  • Vi gjennomfører test av jordfeilsbrytere og eventuell jordfeilsvarsling.
  • Vi gjennomfører kontinuitetsmål av jording på utvalgte kurser.
  • Vi gjennomfører inspeksjon av overflater og annen visuell kontroll for å avdekke eventuelle feil.
  • Vi gjennomfører sjekk av hovedsikring og inntak.
  • Vi utarbeider en rapport som beskriver evt. feil og mangler i installasjonen, samt kommer med forslag til utbedring. Rapporten legges over til Boligmappa.no
  • Vi gjennomfører sjekk av eventuell elbillader.

Spar penger med elkontroll!

For privatboliger anbefales det et ettersyn av det elektriske anlegget utført av autorisert elektrofirma minimum hvert 5. år. Dette er spesielt viktig på eldre elektriske anlegg eller ved oppussing. 

Flere forsikringsselskaper, deriblant Gjensidige gir rabatt på boligforsikringen når du kan dokumentere autorisert sjekk av det elektriske anlegget hvert 5. år. De fleste andre forsikringsselskaper gir også rabatt dersom boligeier har avtale med Nordengen som er en sertifisert elektrokontrollør.

 

Bruk alltid en sertifisert kontrollør

Våre sertifiserte kontrollører utfører denne tjenesten. Hvis vi finner alvorlige feil kan disse isoleres under kontrollen, og du vil få et prisoverslag på utbedringer. Mindre alvorlige feil som må utbedres vil komme i tillegg til den faste prisen.

Ønsker du en elkontroll kan du ta kontakt med oss eller benytte skjemaet under. 

Send oss en henvendelse

Hvordan ønsker du å få svar på din henvendelse? *Du må velge minst ett alternativ.